Úvodné skvelé víťazstvá 2002ok v severomoravskej súťaži

30.09.2013 23:48

Dievčatá ročník 2002 z basketbalového klubu mládeže v Závodí hrajú túto sezónu okrem slovenskej súťaže, kde je cieľom postúpiť na záverečný turnaj na majstrovstvá Slovenska, aj regionálnu severomoravskú súťaž, ktorá by mala slúžiť ako výborná príprava na majstrovské zápasy na Slovensku.

V 1.dvojkole zavítali dievčatá na palubovku BK Příbor, kde po tuhom boji vybojovali 2 cenné víťazstvá : 49:3051:42. Výsledky sú klamlivo jednoznačné, ale súpera sme zlomili vždy až v poslednej štvrtine.

BK Příbor - BKM Žilina   30:49 (10:05,04:09,14:17,02:18)
Gažiová 16b, Ďuranová 12b, Šobichová 5b, Tomiczková, Búryová, Chovancová po 4b, Rajčanová 2b
BK Příbor - BKM Žilina   42:51 (04:11,23:02,04:24,11:14)
Rajčanová 14b, Tomiczková 11b, Ďuranová, Šobichová po 8b, Gažiová 6b, Papajčíková 2b, Búryová, Buchelová po 1b

Hodnotenie trénera P.Geráta :
„Po 90 min. ceste autami cez kopce neboli niektoré naše kľúčové hráčky fyzicky celkom fit (Betka, Natália), ale našťastie sa ukázalo, že máme široký káder a potiahli zase iné (Táňa, Alex).
Spočiatku bolo vidno, že nám chýba väčšia zápasová skúsenosť. Dostávali sme veľmi lacné koše po nacvičených akciách súpera. Súper pôsobil zohratejšie a skúsenejšie. Postupne sme sa však zlepšovali a v druhej polovici oboch zápasov sme zápasy otočili vo svoj prospech. O výsledku rozhodla predovšetkým väčšia vyrovnanosť našich hráčok a mali sme v týme viac individualít. Súper hral veľmi tvrdo, ale nie zákerne. Najprv sme si na to ťažko zvykali, ale nakoniec rozhodlo bojovné srdce našich dievčat ako aj viera vo vlastné sily.
Veľmi dobrou správou je to, že do listiny strelcov sa dokázalo zapísať až 9 hráčok. Je to dobrý prísľub do budúcnosti. Navyše nám chýbali 2 dôležité hráčky : Saška Gavláková a Vanessa Gašpieriková, takže si myslím, že môžeme podať ešte podstatne lepšie výkony.
Nepoznáme silu ostatných súperov, takže nevieme posúdiť hodnotu týchto víťazstiev, ale v každom prípade nám vliali do žíl optimizmus a vieru, že kráčame správnou cestou. Každé víťazstvo nad českým družstvom a obzvlášť vonku je veľmi cenné. Vieme, že Česi začínajú vo všeobecnosti skôr trénovať aj hrať súťaže. Aj basketbal v Česku má inú podporu zo strany štátu a mesta ako je to u nás.“

Prikladám link na tabuľku súťaže : https://smo.cbf.cz/souteze.html (Pohár U12)

(PGE)

Späť