U14: Žiačky ukončili sezónu

23.05.2024 15:09
V sobotu žiačky vycestovali do Ružomberka, kde odohrali odvetný turnaj o konečné umiestnenie a zároveň zabojovali o miestenku na Majstrovstvá SR. Po prehrách s domácimi dievčatami ako aj s družstvom Popradu obsadili žiačky konečné 3.miesto v regionálnej súťaži a tak sa pre družstvo žiačok súťažná sezóna skončila.
 
MBK Ružomberok - BKM Žilina 78:10 (20:02,19:01,10:07,29:00)
Rumanová 4, Kubelová, Kubošová a Matejčíková po 2, Belčíková, Benková, Harantová, Holániková, Jaroščiaková, Klimková, Krššáková, Lipovská, Majtánová, Matušíková, Syneková, Suchánková, Vavreková
Fauly: 8 - 4   TH: RK 14% (1/7) - ZA 33% (2/6)
 
BKM Žilina - BAM Poprad 32:40 (08:11,05:11,09:16,10:02)
Rumanová 11, Matejčíková 9, Benková 4, Harantová 3, Kubelová a Lipovská po 2, Klimková 1, Holániková, Jaroščiaková, Suchánková, Vavreková
Fauly: 8 - 25   TH: ZA 46% (12/26) - PP 78% (7/9)
VIDEOZÁZNAM
 

Hodnotenie trénera:

Na záverečný turnaj sme vycestovali s cieľom pobiť sa s Popradom o postup na MSR, ale snažili sme sa na dievčatá nevytvárať žiadny tlak. Potrebovali sme vyhrať a zmazať 5 bodové manko z prvého turnaja, mohli sme len prekvapiť. Keďže sme odohrali dva zápasy po sebe, prvý zápas sme museli vypustiť a bol pre nás akousi rozcvičkou a zoznámením sa s loptou. V zápase s domácimi preto nastúpili do zápasu všetky nominované dievčatá a nepozerali sme sa na výsledok. Do druhého zápasu sme nastupovali bez jednej kľúčovej hráčky, ktorá mala po prvom zápase zdravotné problémy, čo výrazne narušilo zostavy v päťkách a následnú rotáciu dievčat. Súper na nás vybehol a agresívne bránil. 12 minút sme síce boli vyrovnaným súperom. Potom sme však začali robiť chybu za chybou, nedostávali sme sa do ľahkých streleckých pozícií a zväčša sme hrali do koša cez fauly. V zápase sme spravili priveľa nepresností, z čoho súper vyrážal do protiútokov. Veľký problém sme mali aj pri doskoku a súper pod košom zbieral väčšinu lôpt. Od tretej štvrtiny sme dohrávali bez dvoch zranených vysokých dievčat, čo bolo pod košmi veľmi cítiť a aj keď sme v závere zápasu zabrali, ne zázračný zvrat to nestačilo. Za predvedené nasadenie, ktoré chýbalo niektorým našim hráčkam a za väčšie chcenie súpera, si Poprad postup vybojoval zaslúžene, k čomu im gratulujem.
Naša úspešnosť zakončenia dnes bola najslabšia v rámci celej sezóny a s toľkými stratami lôpt, či už po štandartkách alebo po nepresných prihrávkach, nemôžme pomýšľať na výhru. Oceňujem bojovnosť a chcenie u vybraných dievčat. Mrzí ma, že to bolo len u PÁR z nich a že ostatná časť pristúpila k zápasom inak a podala v zápase podpriemerný výkon.
Sezóna tým pádom pre nás skončila. V najbližšom období sa budeme venovať klubovej olympiáde a v polke júna vycestujeme na medzinárodný turnaj do Ostravy.

(LKO)

Späť