U11: Mladšie minižiačky štvrté na Slovensku!

14.06.2024 00:30

Mladšie minižiačky ukončili prvú súťažnú sezónu na finálovom turnaji o Majstra SR v Šamoríne. Po dvoch výhrach a troch prehrách ukončili dievčatá sezónu pekným 4.miestom a len kúsok šťastia chýbalo k medaile. Pre naše dievčatá boli Majstrovstvá výbornou skúsenosťou do ich ďalšej basketbalovej kariéry a odmenou za celú sezónu. Družstvu mladších minižiačok gratulujeme k prvej súťažnej a veľmi úspešnej sezóne. 

ŠBK Šamorín - BKM Žilina 54:35 (16:00,10:13,12:10,16:12)
Bajtošová 14, Jankechová 9, Kianičková 5, Mendelová 3, Dobiasová a Koberová po 2, Barčiaková, Brádlerová, Fedorčíková, Kuťová, Mičurová, Novotná, Puchríková, Rovderová, Rybáriková, Vorčáková
Fauly: 14 – 5   TH: SA 40% (2/5) – ZA 44% (7/16)
VIDEOZÁZNAM

CBK Košice - BKM Žilina 47:45 (12:10,04:15,18:01,13:19)
Koberová 12, Bajtošová a Brádlerová po 9, Kianičková 6, Rovderová 4, Fedorčíková a Mendelová po 2, Barčiaková 1, Dobiasová, Jankechová, Puchríková, Vorčáková
Fauly: 9 – 8   TH: CBK 43% (3/7) – ZA 45% (5/11)
VIDEOZÁZNAM

BKM Žilina - BK AŠK Slávia Trnava 43:39 (08:11,09:10,08:10,18:08)
Bajtošová 15, Brádlerová 8, Kianičková a Koberová po 6, Barčiaková, Fedorčíková, Jankechová a Mendelová po 2, Dobiasová, Kuťová, Puchríková, Rovderová, Vorčáková
Fauly: 11 – 26   TH: ZA 47% (14/30) – TT 20% (2/10)
VIDEOZÁZNAM

Young Angels Košice - BKM Žilina 22:41 (08:16,10:03,01:14,03:08)
Brádlerová a Mendelová po 10, Kianičková 8, Koberová 4, Bajtošová 3, Dobiasová a Puchríková po 2, Jankechová a Rovderová po 1, Fedorčíková, Kuťová, Mičurová, Novotná, Rybáriková, Vorčáková
Fauly: 10 – 14   TH: KE 25% (4/16) – ZA 38% (5/13)
VIDEOZÁZNAM

BKM Žilina - Slávia ŠKP B.Bystrica 16:40 (02:12,06:13,03:08,05:07)
Dobiasová 5, Bajtošová, Čačková Am., Koberová, Rovderová a Rybáriková po 2, Novotná 1, Barčiaková, Brádlerová, Čačková Ad., Fedorčíková, Jankechová, Kamasová, Kianičková, Kuťová, Mendelová, Puchríková, Tišnovská, Vorčáková
Fauly: 8 – 6   TH: ZA 50% (1/2) – BB 24% (4/17)
VIDEOZÁZNAM

FOTOALBUM Z TURNAJA

MVP družstiev (najcennejšie hráčky):
CBK Košice - Šutý Gréta
YA Košice - Lučivjanská Tereza
Slávia Trnava - Slobodníková Diana
Slávia B.Bystrica - Gunárová Lucia
BKM Žilina - Bajtošová Amy
ŠBK Šamorín - Džuppová Klára

ALL STARS Turnaja:
Chmelíková Nela (Slávia Banská Bystrica), Csölle Hanna (ŠBK Šamorín), Frankovič Ema (CBK Košice), Bajtošová Amy (BKM Žilina), Kravčíková Liliana (Slávia Banská Bystrica)

Celkové poradie:
1. Slávia ŠKP Banská Bystrica
2. CBK Košice
3. ŠBK Šamorín
4. BKM Žilina
5. BK AŠK Slávia Trnava
6. YOUNG ANGELS Košice

Hodnotenie trénera:

V Šamoríne nás čakal vrchol prvej súťažnej sezóny v konkurencii najlepších tímov. Prvý deň nám žreb vylosoval náročných súperov.
Už prvá štvrtina prvého zápasu s domácimi otvorila našim dievčatám oči, prebudila ich zo sna a privítala ich medzi tými najlepšími. Stav16:00 nepotrebuje komentár a bol riadnou fackou na privítanie. Teší ma, že sa nám podarilo dievčatá nakopnúť a nás táto facka prebudila k lepším výkonom. Ďalší priebeh zápasu bol vyrovnaný, ale súperov náskok z prvej časti hry sme už dobehnúť nedokázali.
Do druhého zápasu s veľkým favoritom turnaja sme nastúpili ako iné, vymenené družstvo. Čelili sme veľmi skúsenému súperovi, ktorý okrem svojej súťaže hrával v sezóne aj staršiu súťaž. Prvý polčas sme na ihrisku boli lepším tímom, nezľakli sme sa a súperky sme zaskočili. V druhom polčase už Košičanky zužitkovali svoje skúsenosti a zápas otočili v mierny náskok, ktorý sme našou bojovnosťou dokázali dorovnať a až do posledných sekúnd zápasu obe družstvá bojovali o ten jeden víťazný kôš. Bohužiaľ, ten padol do nášho koša spolu s klaksónom. Aj keď sme dievčatá vychválili, toľko sĺz sme si za tento bojovný výkon nezaslúžili. Bol to zároveň náš najlepší zápas na turnaji, ktorý nás však pripravil o jednu z medailí.
V druhý deň nás čakali vyrovnanejší súperi a dôležité zápasy o konečné umiestnenie. Trnavčanky nás v úvode sezóny dvakrát v príprave porazili, preto sa im chystali tieto prehry oplatiť práve tu na MS. Aj keď sme dobre vstúpili do zápasu, dravý súper prevzal zápas do svojich rúk a tri štvrtiny mierne viedol. Aj napriek našej výškovej prevahe, nedokázali sme ju v tomto zápase naplno využiť. Zlom nastal až v poslednej časti hry, kedy sme sa súperkám dorovnali a skóre sa striedalo ako na hojdačke. V lepšej pozícii v samom závere bol súper s miernym náskokom po našom zaváhaní, ale vďaka premeneným trestným hodom sme zápas dokázali v poslednej minúte otočiť a bolo nádherné vidieť tú radosť našich hráčok tešiac sa z prvej veľkej výhry.
Dobre naladené dievčatá odohrali ešte podvečerný súboj s anjelkami, v ktorom sme si nepripúšťali žiadne zaváhanie. Aj keď sme zápas začali dobre, prekvapujúco sme druhú časť nezvládli a súper sa nám dorovnal. Po dohovore v šatni sa dievčatá prebrali a zápas dotiahli do druhého víťazstva na turnaji.
Po ukončení druhého hracieho dňa sme vedeli, že v poslednom zápase s už istými Majsterkami SR prípadná naša výhra či prehra nič na konečnom poradí už nezmení. Preto som sa dohodol s trénerkou, že druhý polčas dáme priestor širokej lavičke, dokonca aj dievčatám, ktoré boli s tímom len ako diváci a aj takto sme ich chceli motivovať.
Dievčatá treba za ich prvé Majstrovstvá pochválť. Bojovali a aj keď sa od nás očakávala po úspechu v Ostrave medaila, objektívne sme nezahrali všetky zápasy tak, aby sme si ju zaslúžili. Všetky tímy, ktoré skončili nad nami na medailových pozíciách mali v kádri viacero skúsenejších a rozdielových hráčok hrávajúcich za staršie vekové kategórie, čo sa ukázalo na celom turnaji ako rozhodujúce. Aj napriek tomu sme dokázali hrať tri štvrtiny vyrovnanú partiu so Šamorínom a do posledných sekúnd vytrápiť CBK. Ja som na dievčatá hrdý, po spackanom úvode sme sa dokázali nakopnúť. Učíme sa, každým zápasom, napredujeme a ideme ďalej. Sme silný a perspektívny tím, verím, že aj do budúcnosti.
Ďakujeme početnému fankubu z radu rodičov a príbuzných dievčat za slušné povzbudzovanie nášho tímu ako aj za pomoc s dopravou.

(LKO)

 

Späť