Prvé víťazstvá žiačok v sezóne a prvá klubová stovka

06.10.2013 23:15

V 3.dvojkole sme zavítali na palubovku Pantera Javorník, kam sme cestovali takmer 4 hodiny. Našťastie sme cestovali už v sobotu, takže sme nemuseli na zápas nastúpiť po úmornej ceste. Spali sme v telocvični na žinenkách, bola tam trochu zima, ale dievčatá mali radosť, takéto dobrodružstvá milujú. Obidva zápasy boli jasne v našej réžii a po jednoznačnom priebehu sme dosiahli prvé víťazstvá v náročnej českej súťaži. Výsledky sú výrazne ovplyvnené tým, že súper bol v priemere o 1 rok mladší a mali sme veľkú výškovú prevahu.

BK Panter Javorník (ČR) - BKM Žilina  21:77  (04:18,06:20,08:20,03:19)
Belčíková 14b, Gondová 12b, Švecová 8b, Fatrsíková a Skaličanová 7b, Michalcová, Muráňová a Škorvánková 6b, Ďurneková 5b, Dúcka 4b, Jamborová 2b

BK Panter Javorník (ČR) - BKM Žilina  34:101 (10:23,06:29,06:27,12:22)
Gondová 21b, Švecová 16b, Skaličanová a Fatrsíková a 9b, Belčíková, Ďurneková, Škorvánková a Michalcová 8b, Dúcka a Muráňová 6b, Jamborová 2b

Hodnotenie trénera:
V prvom rade sme veľmi radi, že sme po 4 porážkach konečne zaknihovali prvé víťazstvá. Súper bol síce veľmi behavý a vyhratejší napriek mladšiemu veku, ale prejavila sa naša výšková a fyzická prevaha. Vďaka 2 posilám Pati  Škorvánkovej a Sime Ďurnekovej sme konečne mohli pravidelne striedať 2 päťky a tým pádom sme bez problémov vydržali hrať 2 zápasy po sebe v plnom nasadení. Obidve posily do tímu veľmi dobre zapadli a rýchlo sa prispôsobili nášmu štýlu hry - náročnému celoplošnému pressingu. Za mimoriadny výkon v týchto zápasoch si zaslúži pochvalu Danka Švecová, ale dobre sme zahrali hlavne ako tím. Potešiteľné je, že sa do listiny strelcov zapísali všetky naše hráčky.
Celkovo som s výkonom spokojný, ešte sa nám nestalo, aby sme súperovi strelili 100 bodov. Úspešne sme zahrali aj niekoľko nacvičených akcií, pri ktorých bol súper pri našej výškovej prevahe úplne bezmocný. Rezervy máme stále v neskorom zaujatí obranného postavenia, nedôslednom bránení a v nedostatočnom využívaní výškovej prevahy. Sila družstva ešte porastie, keď sa nám úplne uzdraví dlhodobo zranená Miška Jamborová.

(PGE)
 

Späť